ساعاتی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، معترضان به سیاستهای وی در شهرهای مختلف ایالتهای کالیفرنیا و اورگان در اعتراض به پیروزی دونالد ترامپ جمهوریخواه به خیابانها آمدند.
رییس جمهوری با بیان اینکه "عزت و استقلال ایران در این است که مواضع ما فقط از خواست و اراده مردم ایران اثر میپذیرد و با تغییرات در دولتهای خارجی تغییر نمیکند"، تأکید کرد: نتیجه انتخابات آمریکا، اثری در سیاستهای جمهوری اسلامی ایران ندارد.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در پیغامی از پیش ضبط شده از آمریکاییها خواسته است که پس از انتخاباتی "خسته کننده و گاه عجیب" یکدیگر را نه به چشم دموکرات یا جمهوریخواه، بلکه به چشم هموطن نگاه کنند.
رسانههای آمریکا با پایان رأیگیری در برخی ایالتها، بهتدریج نتایج نظرسنجیهای صورتگرفته در روز انتخابات را که حاکی از نتایج اولیه غیررسمی است، منتشر میکنند که تا این لحظه از برتری ۲۷۷ رأی الکترال دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان حکایت دارد.
هیلاری کلینتون، کاندیدای ریاست جمهوری دموکراتها با انداختن رای خود در داخل صندوق، در ایالت نیویورک خطاب به جمعی از هوادارانش از شرکت در این انتخابات اظهار خرسندی کرد.
پس از 575 روز کارزار انتخاباتی با هزینه دو میلیارد و 100 میلیون دلاری و دهها رسوایی، سرانجام زمان آن فرا رسید تا مردم آمریکا به پای صندوق رای بروند و انتخاب کنند.
یک کارشناس مسائل ژئوپلیتیک گفت: هیچ یک از کاندیدهای آمریکا منفعت ایران را در نظر نخواهند گرفت. کسانی که می گویند وجود یکی از آنها برای ایران خوب است درکی از منفعت ملی ندارند.
یک کارشناس اقتصادی میگوید گرچه اگر ترامپ بیاید ممکن است برای برجام مشکل ایجاد کرده و در ورود سرمایهگذار خارجی به ایران موانعی به وجود بیاید و در نتیجه به دنبال آن ایران نیز استراتژی خود را تغییر داده و به این ترتیب ترامپ برای ایران خطرناکتر از کلینتون باشد، ولی به هر حال اگر کلینتون نیز روی کار بیاید شرایط آمریکا از حیث عمل به برجام و پایبندی به ...
نظرسنجی نیویورک تایمز و شبکه خبری سی.بی.اس حاکی از این است که اکثریت قریب به اتفاق رای دهندگان آمریکایی از سیاستهای کشورشان متنفرند و بسیاری هم نسبت به این مساله تردید دارند که پس از روند زشت کمپینهای انتخاباتی، کاندیداهای دو حزب دموکراتیک و جمهوری خواه بتوانند کشور را متحد کنند.